Naen-Soap a luat naştere în primăvara anului 2010, ca rezultat al nevoii de îngrijire naturală, non-agresivă a pielii şi părului, şi acesta fără compromisuri!
Ce a fost la început – preţ de şase luni – drept o încercare timidă însă reuşită de a fabrica manual săpunuri solide naturale, s-a dovedit în timp o pasiune deloc efemeră, iar astăzi în gama de produse se numără balsamuri de buze naturale, unturi, creme şi loţiuni pentru corp şi ten, deodorante solide şi produse pentru îngrijrea părului.

Ce nu conţin produsele Naen-Soap? Ulei de palmier, parfumuri sintetice, aditivi chimici, petrolatum, aluminiu, detergenţi artificiali, coloranţi, conservanţi, întăritori sintetici, organisme modificate genetic, alcool, parabeni ori formaldehide, componente vinovate de uscarea excesivă a pielii, iritarea acesteia şi intoxicarea lentă a organismului. Produsele sunt, în schimb, complet naturale şi îmbogăţite cu unturi şi uleiuri vegetale, în mare măsură provenind din culturi ECO şi BIO, extracte din plante, flori, argile şi uleiuri esenţiale, benefice atât pielii cât şi spiritului celor ce le folosesc.

Săpunurile manufacturate Naen-Soap sunt realizate, tăiate, ştampilate şi ambalate manual, biodegradabile în întregime, respectând mediul înconjurător, iar recipientele alese pentru găzduirea cosmeticelor sunt şi ele biodegradabile şi reciclabile. Nici o paralelă cu producţia industrială din care lipseşte dragostea, grija şi atenţia… aceleaşi cuvinte simple, valori în sine.

Dacă pielea este cel mai mare organ al omului, interfaţa cu exteriorul, cartea noastră de vizită şi protecţia împotriva frigului şi intemperiilor, este firesc să ne dorit să protejăm acest bun primit la naştere. Dacă cca 60% din produsele cosmetice şi de îngrijire sunt absorbite de către piele şi pătrund în sistemul circulatoriu, de ce n-am vrea să controlăm cu ce anume ne hrănim pielea?

Ca administrator al acestei frumoase activităţi mă implic în întreg procesul. Achiziţionarea materiei prime, manufacturarea produselor, ambalarea lor individuală, fotografierea lor, livrarea coletelor, întâlnirea clienţilor şi administrarea completă a site-ului. Toate acestea necesită meticulozitate, atenţie, răbdare. Amintiţi-vă aceste detalii atunci când alegeţi un produs manufacturat, fiţi asiguraţi că veţi primi o parte din dragostea mea pentru frumos şi calitate.

Şi acum, după aproape 5 ani de la debutul meu în lumea manufacturării săpunurilor naturale, procesul miraculos al preparării şi transformării unui săpun nu încetează să mă surprindă! Sunt implicate în acest proces decomentarea, testatea materialor naturale, grija pentru fiecare element şi, ce e mai important, dragoste. Vorbe cu iz de clişeu, veţi gândi. Însă orice produs Naen-Soap pe care îl testaţi vine învăluit de aceste emoţii invizibile, ceea ce nu veţi întîlni la cosmeticele produse industrial, pentru publicul larg.

 

Pink and Salty: sapun natural handmade cu sare de Bazna şi Himalaya (antiacneic)

Săpunul “Pink & Salty”

Săpunurile şi cosmeticele Naen Soap sunt create cu multă grijă şi dragoste… Da, cuvinte ce s-au perindat de zeci de ori în faţa voastră, pe alte zeci de site-uri. Cu toate acestea, nimic din cele spuse aici nu este perimat ori fals. Nu poţi crea ceva de calitate fără atenţie şi drag de munca respectivă.

O reţetă de săpun natural ori produs cosmetic se naşte după luni de testări şi, unde este nevoie, reformulări. Inclusiv acest brand a cunoscut lumina zilei doar după şase luni de astfel de testări şi, de mai bine de trei ani, se dezvoltă continuu în funcţie de preferinţele clienţilor, cei ce decid care produse sunt cu adevărat deosebite.

La baza săpunurilor naturale Naen-Soap folosesc în exclusivitate uleiuri şi unturi de origine vegetală: unt de cocos, unturi BIO de Shea şi mango, ulei de măsline extravirgin, de floarea soarelui presat la rece, porumb, soia, rapiţă, ricin cosmetic, orez şi alte plante cu calităţi incontestabile în igiena şi hidratarea pielii şi a părului: macadamia, avocado, jojoba. Beneficiile fiecăruia sunt detaliate pe site în secţiunea elementelor.

Culoarea săpunurilor se datorează uleiurilor încorporate, infuziilor de plante medicinale, argilelor minerale ori, unde e cazul, sucurilor de legume proaspete ori laptele vegetal proaspăt preparat.

"Bright Eyes" - cremă antirid pentru zona ochilor. Marcă Naen-Soap

“Bright Eyes”: cremă antirid pentru ochi

Mirosurile se datorează în mare parte uleiurilor esenţiale incluse, care au calităţi recunoscute în aromaterapie, iar parţial derivă din plantele care au fost infuzate. Alegerea utilizării unui anumit ulei esenţial, ori combinaţiei de mai multe uleiuri este justificată în descrierea fiecărui săpun. Săpunurile şi şampoanele solide în compoziţia cărora am introdus uleiuri esenţiale îşi vor diminua în timp mirosul, din pricina faptului că aceste uleiuri sunt volatile. Acesta însă se relevă la contactul cu apa, se dezvoltă subtil în timpul spumării.

Săpunurile Naen Soap nu necesită folosirea conservanţilor, acesta fiind un punct plus în favoarea lor!

Metoda de creare a acestor săpunuri este „la rece”: grăsimile sunt amestecate cu o soluţie de hidroxid de sodiu (NaOH), iar prin procesul numit saponificare va rezulta o sare – săpunul în sine. Produsul final nu va mai conţine leşie (pe bază de sodă), care va fi neutralizată, ci săpun şi glicerină, un ajutor preţios în hidratarea şi redarea supleţii pielii.

Saponificarea nu va transforma complet uleiurile folosite, ci este astfel calculată cu grijă pentru a lăsa un anumit procent de grăsimi ne-transformate, în scopul îngrijirii pielii. Senzaţia va fi una plăcută, pielea va rămâne după baie moale şi elastică iar folosirea unei loţiuni de corp va fi opţională, nu necesară. Şi asta un timp îndelungat!

„Emerald Spice” - săpunuri naturale cu avocado, shea şi clorofilăAlte ingrediente folosite în săpunuri sunt alese în funcţie de scopul cu care au fost acestea create: diferite tipuri de argilă minerală cosmetică, ceară curată de albine, miere, plante medicinale măcinate, nucă de cocos, scorţişoară şi cafea.

Cu cât un săpun creat manual va fi lăsat la maturat mai mult, cu atât va deveni mai tare, datorită apei din compoziţie ce se evaporă. Vă recomand totuşi să nu amânaţi utilizarea unui săpun mai mult de 9, 12 luni, dat fiindcă nu conţine conservanţi iar uleiurile pe baza cărora a fost creat au un termen de expirare natural.

Pentru a asigura o viaţă mai lungă acestor săpunuri, recomand să le păstraţi într-o săpunieră care permite scurgerea apei, în caz contrar se vor înmuia şi se vor consuma mai repede. Recomand de asemenea evitarea expunerii sub razele solare, ceea ce ar putea duce la alterarea săpunului. Folosirea alternativă a mai multor săpunuri permite uscarea celor anterior folosite, fapt ce le-ar prelungi “viaţa” în săpunieră.

 

Vă întrebaţi poate de ce viaţa săpunurilor naturale este mai scurtă decât a unor săpunuri din comerţ? O simplă explicaţie ar fi prezenţa glicerinei în compoziţia săpunurilor naturale. Glicerină ce este extrasă din săpunurile din comerţ, în timpul fabricării acelor, în scopul utilizării lor în produse de altă natură. Altă explicaţie ţine de utilizarea grăsimilor vegetale moi dar valoroase în producerea săpunurilor naturale. Se ştie, poate, faptul că uleiul de măsline produce săpunuri minunate, hrănitoare, un balsam pentru pielea uscată ori afectată de dermatite. Însă este un ulei “moale”, cum moale sunt şi cele de porumb, de floarea soarelui şi multe, multe altele.

familia de lipbalms Naen-Soap

familia de lipbalms Naen-Soap

Din pricina preţului lor ridicat şi a dificultăţii procurării nu sunt agreate de către marii producători de săpun şi de cosmetice, industrie în care profitul primează. Dar pentru un mic producător de săpun natural şi de cosmetice 100% naturale, grija pentru client şi rezultatele reale asupra pielii, părului şi stării generale sunt adevăratele şi singurele priorităţi. Or ar trebui să fie.

Iar a mai numi un astfel de obiect săpun este o eroare, le-am putea spune mai degrabă “detergenţi solizi, sintetic parfumaţi şi viu coloraţi”. Tot artificial.

Săpunurile manufacturate nu vor arăta probabil ca un săpun din magazin. Forma sa va fi foarte probabil neregulată, culoarea rareori vie, mirosul niciodată ca al unuia “comercial”. Dar calitatea şi efectele asupra pielii vor fi certitudini.

Femeile însărcinate, mămicile care alăptează şi persoanele care ştiu că suferă de unele alergii ori sunt sensibile la mirosuri, sunt sfătuite să încerce cu precauţie aceste săpunuri. Toate săpunurile vor avea trecute la descrieri compoziţia, efectele uleiurilor şi ale altor ingrediente, pentru ca dvs. să  faceţi alegerea în cunoştinţă de cauză.