cold white azalea –
lone nun
under thatched roof.
(Basho)

Un unt solid nutritiv, aromat, exclusiv natural, un prilej pentru reconectarea cu propriul corp, cu fiecare centimetru de piele ce vrea să se ştie iubită. O şansă-n plus pentru a-i dovedi celui iubit cât e de special şi unic!
Solid în starea de repaos, se topeşte treptat la temperatura corpului, ţinut în palmă şi plimbat încet pe trup. Economic, uşor de aplicat şi de dozat.

Uleiul esenţial de azalee (arbust aparţinând familiei rhododendron) are o aromă minunată, atât de proaspătă şi delicioasă, îmbătătoare.
În cultura orientală, azaleea este o plantă foarte îndrăgită, în China este simbolul feminităţii, sensibilităţii şi cumpătării.

Nezu Shrine - Tsutsuji Matsuri (Azalea Festival) 2011

Poeţi celebri au închinat cuvinte meşteşugite acestor delicate flori: în China, Du Fu, în Japonia, maestrul haiku Matsuo Basho, şi mai recent în Taiwan, Hsien-Yung Pai.

rock azaleas
have they been dyed by the red
tears of the cuckoo?
(Basho)

În Japonia se desfăşoară anual un Festival al Azaleelor (“Tsutsuji Matsuri”), începând cu jumătatea lunii aprilie, cu o durată circa trei săptămâni. Arbuştii înfloriţi oferă privitorilor un spectacol extraordinar. La templul shinto Nezu, în Tokyo, se adună mulţimea iubitorilor acestei frumuseţi.

Dicţionarul plantelor echivalează azaleea cu moderaţia, cumpătarea, toleranţa. Pe de altă parte, numele în sine este unul feminin, semnificând “(pământ) uscat” – pesemne inspirat de aspectul aspru, neîmbietor al arbustului neînflorit. Persoanele ce poartă acest nume sunt, conform numerologiei, spirituale, puternice, intuitive, perseverente dar şi ambiţioase, încăpăţânate.

Mai multe detalii veți descoperi în pagina produsului.

sursa foto2nahcco@Flickr.com