How can I possibly show
How much I love you
In a single lifetime
when each heartbeat weeps mortality

Darkly Angelic, Crimson Dew

 

Dark poetry, asta e ceea ce puteţi citi mai sus… M-am obişnuit să ascult criticile şi mai ales sugestiile celor care-mi păşesc pragul, fie el real ori virtual. De fapt, mint. Educaţia mea, aşa cum a fost ea, mă îndeamnă să fiu atentă şi sensibilă la nevoile celorlalţi. Şi să citesc printre rânduri. Uneori realizez că sunt folosită, din pricina acestei sensibilităţi. Am credinţa mea, pentru mulţi naivă, că toate se echilibrează în timp, şi că cei câştigaţi nu sunt cei ce cred că au câştigat: bani, faimă, trafic pe site sau orice altceva îl atinge pe acel individ.

Discuţiile purtate cu clientele şi prietenele mele, pe breslo, Facebook, email ori faţă-n faţă, mai scurte ori întinse pe zile bune, nu mă lasă indiferentă. Am primis multora produse noi. Pe unele le-am pus în practică în scurt timp, altele au aşteptat luni bune până au văzut lumina zilei. Primul produs creat la sugestia unui prieten, destinat fetiţei sale Nora a fost săpunul pentru bebeluşi Baby Soap. Fără mirosuri, vegan, doar cu uleiuri şi unturi vegetale. O clientă îl iubeşte pentru modul delicat în care-i curăţă tenul hipersensibil.

Au urmat alte produse, create şi ele în urma discuţiilor: unguentul universal cu gălbenele Filimica aurie, masca pentru păr Shiny Shiny Hair, şamponul Blondina Blondă (echipă perfectă cu masca de mai sus, amândouă având ca ţel în viaţă curăţarea naturală a părului şi redarea strălucirii sale).

Astăzi, cu bucuria care însoţeşte orice nouă lansare (atât de mică pentru umanitate, dar uriaşă pentru mine…), vă ofer rezultatul discuţiilor, documentării, planurilor pe hârtie, aşteptărilor şi testărilor personale: o cremă delicată pentru ten acneic, afectat de rozacee, iritat şi dornic de o îngrijire cu ingrediente naturale selectate special pentru a servi acestor nevoi. Sălăşluită într-un recipient cilindric elegant, de tip airless, care nu permite pătrunderea aerului în interior. În plus, aplicarea este igienică, contactul cu degetele este minim.

Crema nu se vrea un tratament cosmetic. Cazurile grave de acnee ori cuperoză au nevoie de o atenţie specială. Aşa cum nici celulita avansată nu poate fi înlăturată de exemplu doar prin folosirea unui săpun, fără a se acţiona din interior prin schimbarea dietei, a stilului de viaţă şi a mentalităţii, aşa nici această cremă nu va rezolva unele scăpări repetate care duc la acutizarea şi permanentizarea unei probleme atât de răspândite. Nu mi-a plăcut niciodată să mint pentru un iluzoriu profit, am o conştiinţă permanent insomniacă.

Sfaturi pentru combaterea acneei puteţi citi pe aproape orice site, revistă tipărită ori blog destinat femeilor. Sunt reguli generale de bun simţ, pe care în mare toţi le cunoaştem şi le urmăm. Dar cu toate astea, nu toţi avem tenul perfect.
Mulţi alţi factori perpetuează problema asta sâcâitoare. Stresul cu care ne-am obişnuit dar care Poate fi ţinut sub control. Dieta bazată îndeosebi pe crudităţi – iar aici un raw vegan poate confirma cu mâna pe inimă. Dacă nu credeţi, discutaţi faţă-n faţă cu un adept al veganismului: tenul lor este impecabil! Luminos, neted, uniform.
Din experienţa mea, renunţarea la uleiurile din comerţ pentru gătitul alimentelor ori stropirea salatelor înlătură aproape complet acneea. Există alte opţiuni pentru completarea dietei cu grăsimile vegetale necesare organismului. Aici iarăşi fac trimitere spre cărţile, site-urile ori blogurile de hrană vie, raw, crudiferă – numiţi-o cum vreţi!

Un alt gest de respect pentru tenul nostru este renunţarea la cosmeticele din comerţ. Nu mă refer la toate, ci la cele care abundă în conservanţi şi parfumuri sintetice, parabeni, lanolină, uleiuri minerale, iar lista nu se opreşte aici. O alternativă cam perfidă sunt cele numire dermatocosmetice. Prea des acestea nu diferă cu mult de cele convenţionale, diferenţele fiind la nivel de poziţionare pe piaţă, un ingredient sau două naturale (de obicei este vorba de apă termală din sursa x sau y), publicitatea bine targetată şi preţul, cel puţin dublu.

Emulsia delicată Crimson Dew nu conţine uleiuri parfumate, parabeni, coloranţi, alcool ori alte substanţe iritante sau sintetice. Lista ingredientelor este afişată pe pagina dedicată cosmeticelor pentru ten, iar beneficiile fiecăruia în parte este detaliat, pentru o cât mai mare transparenţă.

Să aveţi o zi bună, o dietă bine gândită, mişcare şi întâlniri valoroase cu oameni reali :) Vă îmbrăţişez.