Ai rămas în pană de şampon iar săpunul din savonieră astăzi nu-ţi surâde? Masca ultra-nutritivă s-a consumat și ea? Părul îţi este uscat ca iasca după sesiunea de plajă şi înnot în piscina clubului? Eşti curioasă în legătură cu tratamentele naturiste, ai mult de muncă dar ţi-e lene să ieşi din casă taman pe canicula asta?
Nu dispera! :) Există soluţii pentru scenarii ca acestea. Să n-o numesc tocmai clasica mască pentru păr cu gălbenuş şi ricin. Ci: şampon şi mască de tratament 2-in-1, natural cum doar natura poate să se laude, cu minimul de ingrediente şi maximul de rezultate.
Cum procedezi?
Spargi zâmbind dar cu atenţie un ou drăgălaş şi dolofan, creat de preferinţă de către o minunată găină crescută cu grăunţe de calitate, soare şi spaţiu de zburătăcit din belşug. Separi gălbenuşul în felul în care te-a învăţat mămica ta.

Amesteci într-un mic bol acest gălbenuş cu două linguri de ulei de ricin. Bun pentru multe, ricinul ăsta.
Te-apleci duios asupra căzii şi aplici temeinic şi uniform amestecul ăsta grosuţ. Răsuceşti un prosopel pe părul  îmbălsămat, te-ntorci la treaba ta iar peste 20 minute te-ndrepţi din nou spre baie.
Clăteşti toată povestea cu apă caldă din belşug, reiei povestea cu prosopul – altul, curat – şi-apoi… zâmbeşti! Asta e tot. Fără şampon, fără balsam: va face gălbenuşul ăla suficientă spumă, pe cuvânt!

De nu te-ncântă mirosul natural de gălbenuş (pe mine mă cam deranjează), amesteci 3, 4 stropi de ulei esenţial de rozmarin. Va masca până la un punct mirosul de mai sus şi-ţi va intensifica circulaţia sanguină la nivelul scalpului. Asta se cheamă deja 3-in-1 :)

Nu ai ulei de ricin prin casă? Nu-i nici o tragedie, te poţi juca cu alte uleiuri numai bune: de orez, migdale, nucă de cocos sau de jojoba, să vezi taică răsfăţ…

Repeţi distracţia asta la minut de 2, 3 ori pe lună, dar numai de vrei să-ţi vezi părul strălucind şi crescând mai frumos şi mai bogat ca niciodată :)

L.E. (29.05.2013) Mai jos un fragment din articolul Părintele Arsenie Boca – tratamente naturale pentru diferite afecţiuni, ce atestă valoarea acestui tratament-mască pentru un păr sănătos:
“Părintele cunoştea medicină şi de multe ori ne spunea că „transpirăm” din cauză că nu ne funcţionează bine rinichii. Îi spuneam că îmi cade părul, iar el ne dădea remedii, că şi părul trebuie să se hrănească şi ne spunea să facem gălbenuş de ou cu ulei de ricin şi să ne spălăm capul şi să-l clătim cu oţet de mere. Totdeauna ne dădea soluţii la probleme de sănătate.”