Nuanţarea naturală a părului, calea simplă şi nedăunătoare. Ba veţi avea şi beneficii, după cum vom observa mai jos.

La foc mic fierbem aproximativ 20 minute ingredientele de mai jos, în funcţie de culoarea părului. Pentru a avea într-adevăr efect, operaţiunea trebuie repetată după fiecare spălare a părului, ca orice procedură care implică plante sau remedii naturale.
După spălarea obişnuită, cu şamponul potrivit tipului de păr, clătiţi insistent cu infuzia aceasta (de 2 sau 3 ori). Nu e nevoie să preparaţi o cantitate prea mare, e bine să o folosiţi imediat.

Pentru părul brun, amestecaţi o jumătate de cană de rozmarin în două căni de apă. E recomandabilă apa distilată dar, dacă aveţi acces la apă de izvor, cu atât mai bine.

Părul roşcat poate fi pus în valoare cu ajutorul infuziei concentrate de gălbenele. Se păstrează proporţiile de mai sus. Pentru o nuanţare deosebită, aplicaţi şi masaţi pe păr sucul proaspăt stors din „măduva” afinelor.

În final, părul blond: aici nu sunt surprize, tradiţia ne-a învăţat cât de bune sunt florile de muşeţel, uscate. Decolorarea firelor de păr se poate obţine şi cu banala zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă şi strecurată prin tifon, amestecată apoi cu apă şi pulverizată pe părul umed. Secretul aici e să uscăm părul la soare, îl putem clăti cu apă curată după micul truc cu soarele.

Succes şi (de)colorare plăcută :)

(sursa foto: anapliboni @ flickr)