Pentru un săpun drag mie: cel cu argilă verde, ceară de albine şi nucă muscat.
Reţeta a rămas aceeaşi, doar fotografia de produs trebuia de mult să fie schimbată :) Prea era răţuşca cea urâtă.
Îl găsiţi în magazinul online, aici. Stocul este limitat, dar îmi promit că voi evita pe viitor absenţele, fie ele şi motivate :) Iar asta e o promisiune pe care trebuie să o ţin.

Un săpun căruia i-am schimbat însă reţeta, mai precis i-am îmbunătăţit formula şi aspectul. Vorbesc de săpunul cu argilă cosmetică bej din Munţii Craiului şi iasomie, care acum are un strat cu argilă albă şi glazură cu argilă albastră.

Argila albă (caolin) are o fineţe deosebită, fapt care-o recomandă tratamentelor cosmetice pentru pielea sensibilă. Nefiind abrazivă, conţinând din plin minerale (calciu, siliciu, fier, magneziu, potasiu şi altele), curăţă toxinele de la suprafaţa pielii, o ajută în procesul de cicatrizare, ameliorează acneea, regenerează suprafaţa pielii.
Tratamentele cu argilă nu au nici efecte secundare, nici contraindicaţii. Pariu sigur, ce mai :)

Glazura de săpun cu argilă albastră de Râciu are rol dublu, nu doar estetic. Argila asta albastră (care e mai degrabă turcoaz), catifelează pielea, o tonifică şi, dacă tot este antibacteriană, mai curăţă şi din nesuferitele coşuri. Că tot vine primăvare, zice-se, iar dumneaei pielea are nevoie de curăţare profundă, detoxifiere. Lucru pentru care recomand şi o cură zdravănă şi pe bune de crudităţi crude. Adică nu fierte, coapte ori uitate în frigider vreo 2 săptămâni,… apoi mâncate :)

Având un conţinut bun de argilă calmantă, recomand săpunul acesta şi bărbaţilor, pentru bărbierit şi curăţarea pielii sub duş. Lama de ras va aluneca fin… :)

Săpunul Trio Argil e de acum în magazin şi el, miroase bine, curăţă şi mai bine, iar dacă sunteţi cuminţi poate vă face şi un masaj de relaxare. Aş vrea eu :)