Astăzi, după o pauză cam lungă şi o linişte prea mare în lumea virtuală, vă prezin un şampon solicitat de către unele cliente: şamponul pentru păr blond Blondina Blondă!

Creat prin aceeaşi metodă la rece, conţine uleiuri saponificate de măsline, ricin, migdale dulci, nucă de cocos, muşeţel, floarea soarelui BIO, orez. Preparat cu o infuzie concentrată de muşeţel, coada calului şi pelin. În plus, pentru regenerarea firului de păr conţine şi ulei esenţial Bio de rozmarin şi lavandă. Şi un plus de strălucire adus de proteina de mătase, premieră în colecţia de produse Naen-Soap!

Rozmarinul oferă strălucire părului, îl întăreşte şi reglează sebumul la nivelul scalpului. Alte proprietăţi ale uleiului esenţial de rozmarin: antiseptic, fungicid, tonic, cicatrizant şi revitalizant capilar. Ameliorează de asemenea mătreaţa şi scalpul iritat.

Uleiul esenţial de lavandă este folosit la scară largă, fiind cunoscut îndeosebi pentru proprietăţile sale de calmare, liniştire, ameliorare a migrenelor, depresiilor şi insomniilor. Echilibrează psihicul şi se poate utiliza ori în lămpile de aromaterapie (ulei volatil), ori aplicat pe piele (cu moderaţie!) ori în amestec cu alte uleiuri şi produse cosmetice. Ca în cazul oricărui ulei esenţial, se va ţine cont de starea persoanei ce-l foloseşte, de sensibilităţi şi alergii. Femeile însărcinate vor putea folosi acest ulei esenţial doar la sfatul medicului.

Premieră! Proteina de mătase, un ingredient de lux în cosmetice şi produse pentru îngrijirea părului, este obţinută din miezul firelor de vierme de mătase. Este uşor de absorbit şi asimilat de către organismul uman. Adăugată în compoziţia acestui şampon va aduce un plus de strălucire şi elasticitate firelor de păr, o senzaţie mătăsoasă la atingerea părului. Are şi un efect uşor condiţionator şi protector împotriva razelor UV.

Şamponul se poate folosi cu încredere şi pentru curăţarea pielii, proprietăţile uleiurilor vegetale, infuziei de plante şi uleiurilor esenţiale îl recomandă cu căldură şi pentru tratarea pielii sensibile.

NU utilizaţi acest şampon solid dacă aveţi alergie la unul dintre materialele prime incluse.
Încercaţi să răriţi spălarea cu şampon, la 3, 4 zile dacă e posibil. De asemenea, nu insistaţi cu aplicarea şamponului direct pe păr. E o diferenţă între practica aceasta şi aplicarea pe părul ud a spumei de şampon, chiar dacă cere mai mult efort. Testaţi şi alegeţi metoda cea mai bună.

Părul gras nu trebuie degresat în mod excesiv cu produse de curăţare, deoarece glandele producătoare de sebum vor fi stimulate excesiv iar rezultatul nu va fi cel dorit, dimpotrivă.

! Atenţie, uleiul esenţiale de rozmarin NU este recomandat femeilor însărciante ori care alăptează. Uleiul esenţial de lavandă se poate folosi cu moderaţie de către acestea. Şamponul nu abundă în uleiuri esenţiale, am păstrat o limită firească şi de bun simţ la acest capitol.

“Blondina Blondă” – şampon solid natural. Fotografie veche.