Uleiul (din tărâţe) de orez, o sursă grozavă de vitamina E, cu calităţi antioxidante, luptă împotriva procesului de îmbătrânire al pielii. Este foarte apreciat şi în bucătăria asiatică, obicei sănătos care a ajuns şi pe meleagurile noastre, dar după cum se vede se foloseşte cu mare succes şi în produsele cosmetice. Luptă împotriva bolilor cardiovasculare, reglează nivelul colestestolului “rău” (LDL) şi întăreşte sistemul imunitar.

Are o aromă fină, delicată ceea ce-l recomandă ca adaos în salate ori la prăjeli sau alte tipuri de preparări termice.

Aplicat direct pe piele ori combinat cu alte uleiuri şi/sau unturi vegetale este popular în rândul celor afectaţi de eczeme, alergii, dermatite ori hipersensibilitate a pielii. Folosit cu consecvenţă, adică zilnic, netezeşte pielea, diminuează ridurile, aduce tenului o strălucire sănătoasă.

Nu-i musai să ne limităm doar la asta. Şi părul poate beneficia de calităţile uleiului de orez: o simplă mască, aplicată săptămânal aduce supleţe şi luciu firului de păr. Scalpul, masat pentru câteva minute cu un pic de ulei va scăpa de uscăciune şi mătreaţa, cauzată în mare parte de această uscăciune, va fi redusă. Vă puteţi inspira din acest articol, pentru a vă prepara rapid o mască/şampon pentru un aspect natural al părului.

Creme, loţiuni, unturi pentru corp, măşti sau balsamuri de păr, uleiuri pentru baie, săpunuri solide şi lichide…
Folosit în săpunurile naturale, are calităţi similare uleiului de măsline (nivel ridicat de antioxidanţi şi vitamine), iar spuma formată după finalizarea procesului de saponificare este cremoasă, hidratantă.

(sursă foto: flickr.com->flip0)