S-a lăsat aşteptat, a fost dorit, este testat, verdictul – bun :)

O reţetă nouă, de an nou, realizată pe bază de plante şi argilă verde. Se adresează celor cu părul mai gras, ce vor să-i regleze nivelul de sebum. Descrierea amănunţită a acestuia, materialele folosite, beneficiile lor şi  sfaturi privind utilizarea corectă a şampoanelor solide pot fi parcurse aici.

Putem folosi acest şampon şi pe post de săpun. E logic, arată ca un săpun, cu acţiune 2-in-1 :) Scăpaţi în felul acesta de plimbatul flacoanelor, dacă sunteţi în deplasare, ori vă debrasaţi baia de câteva produse.

Scalpul şi părul gras nu îşi vor reveni la normal dacă insistaţi cu şamponarea mai des de 2 ori pe săptămână. Mai mult se vor activa glandele sebacee iar efectul nu va fi cel dorit, dimpotrivă. Părul se îngraşă în mare parte şi din pricina atingerilor dese, plimbatului degetelor prin plete… de parcă n-aş şti, sunt mai mereu cu mâna-n păr (ori falca sprijinită-n palmă, alt obicei nesănătos care am auzit că ar produce riduri… Dar ăsta e alt subiect!).

O altă inovaţie în casa Naen-Soap :) Uleiul de floarea soarelui folosit în acest şampon (şi în săpunurile viitoare) este în varianta BIO, presat la rece. A fost o idee dată de o discuţie cu o clientă. Preţul produselor bio este sensibil mai mare, justificat totuşi, însă voi încerca să păstrez preţurile produselor mele la acelaşi nivel ca până acum.

Şamponul Regenerator Verde include trei tipuri de uleiuri esenţiale, mirosul este însă unul discret, care se estompează în timp şi se reactivează sub acţiunea apei calde. Acesta e un dezavantaj în tehnica asta, iar uleiurile esenţiale sunt cele mai predispuse la acest lucru.
Femeilor însărcinate ori care alăptează nu le sunt recomandate folosirea a două dintre aceste uleiuri esenţiale (cele de rozmarin şi salvie).
Bineînţeles, u.e. nu vor fi aplicate direct pe piele, iar aici e vorba de o cantitate mică amestecată în masa săpunului-şampon.

Îmi amintesc dialogurile cu unele cliente, unele detalii pe care le spuneam referitor la modalitatea de spălare cu un şampon solid. Unul dintre aceste lucruri ar fi diferenţa între şamponarea direct pe păr (frecarea uşoară a bucăţii de şampon până la spumare), respectiv aplicarea pe păr a spumei, formată între palme ori cu ajutorul unui bureţel/floare de duş. Sigur, a doua tehnică presupune mai multă răbdare şi timp, dar poate merită efortul.

Clătirea. Ăsta e un pas important, e bine s-o facem temeinic, iar pasul final, clătirae cu un amestec de apă caldă şi un pic de oţet de mere. Se găseşte la plafar, dar atenţie, unele sunt contrafăcute. Citiţi eticheta.
Cu oţetul nu trebuie exagerat, cam 2 linguri la un castron de apă, amestecat uşor, turnat pe păr şi gata! Mama proceda la fel, când eram mică, iar părul îmi era moale, strălucitor şi primeam multe complimente. Lucru care pe-atunci mă punea în încurcătură :)

De ce insist cu oţetul ăsta? Deoarece şamponul conţine un anumit procent de argilă verde, care e posibil să reducă din strălucirea firească a părului, iar aici intervine oţetul care rezolvă problema, înlăturând orice urmă de săpun din păr.

Hm, alt sfat ar fi să renunţaţi o perioadă la produsele de styling, la vopsirea cu chimicale (ori facă o faceţi, citiţi cu atenţie eticheta şi întrebaţi-vă dacă chiar merită să vă introduceţi în sânge toate acele mizerii). Renunţaţi şi la tratamentele chimice ori termice. Daţi părului o şansă să îşi revină.

Aţi auzit de stres? Poate îl şi trăiţi, eu una mă plimb braţ la braţ cu el, asta pentru că-mi complic singură viaţa :)
Părul cade în bună parte şi din cauza stresului. Ştiu că ştiţi, ştiu că mai ştiţi şi care-ar fi remediile. O alimentaţie diversificată, fără răsfăţuri dese cu prăjituri, fastfood şi carne (da, carne). Pauze de muncă, discuţii plăcute cu oameni reali pe care-i puteţi atinge, meditaţie… Aici trebuie să alegeţi practica potrivită cu credinţa şi stilul vostru de viaţă. Ideea este să vă detaşaţi de lucrurile care par stringente, de problemele ce par fără rezolvare, de oamenii toxici, de mărunţişurile care, sigur, n-au chiar atât de multă importanţă.

Reconectarea cu natura, cu frumosul, cu oamenii pozitivi, ce au ceva de oferit, nu doar de luat. Echilibru în toate şi simplificarea vieţii.
V-o doresc! :)