Un unt de corp în formă solidă, turnat în cupe de mini-brioşe, o idee care a coborât şi-n mintea altora, simultan cred. Le las să mă aştepte de mai bine de-o săptămână, în căutarea ambalajului perfect, şi ajung a n-şpea oară la aceeaşi concluzie: dacă eziţi, nu exişti.

Untul de corp este perfect pentru hidratarea pielii, un răsfăţ şi o grijă necesară. O “brioşă” este suficientă pentru o utilizare: frecat uşor între degete, se topeşte la temperatura corpului şi poate fi aplicat uşor, prin masaj, pe porţiunile mai uscate, sau pe întreg corpul. Ştiu, aţi mai auzit textul ăsta, nu e nou dar ăsta-i adevărul: untul/crema/loţiune este fantastică, o puteţi realiza şi voi din orice ingrediente aveţi la îndemână, iar ca forme puteţi folosi orice: căpăcele de brioşe, matriţe de prăjituri, cutiuţe de iaurt (curate!) samd.

Untul meu pentru corp conţine: unt de Shea (nerafinat prin procedee mecanice ori chimice), unt de cacao, ulei de migdale dulci, vitamina E, ulei esenţial de lavandă şi ceară curată de abine, toate cântărite şi gândite pentru un echilibru sănătos.

Untul de Shea, despre care am mai scris aici, are calităţi remarcabile în îngrijirea pielii şi părului, redă şi menţine supleţea acestora pe durata folosirii şi un timp şi după aceea. Se adresează oricui, de la mic la mare, bărbaţilor şi femeilor, fără restricţii.

Untul de cacao, cu mirosul său discret ce aminteşte de ciocolată, vine în completarea şi complimentarea calităţilor untului de Shea, mulţumită vitaminelor şi mineralelor conţinute.
Are un efect de anti-îmbătrânire, hidratare şi calmare a pielii, îi oferă un luciu natural, plăcut, un aspect de piele cu adevărat sănătoasă. Este recomandat şi pe perioada sarcinii, pentru prevenirea vergeturilor, dar este recomandat oricui doreşte să îşi răsfeţe corpul în mod natural, fără a apela la cremele scumpe din farmacii ori supermarketuri.

Uleiul de migdale dulci conţine din belşug vitamina E şi D, minerale esenţiale (magneziu şi calciu), pentru un efect puternic emolient, ce-l recomandă în tratarea pielii uscate, crăpate, iritate sau afectate de mâncărimi. Se absoarbe foarte bine în piele.
Ceara de albine are şi ea un rol important în acestă cremă de corp: creează un strat care va reţine hidratarea în piele un timp îndelungat şi aduce loţiunea la o stare niţel mai solidă, pentru transport comod sau manipulare fără surprize.

Inseraţi-vă în pijamaua preferată (a mea e cu mesteceni!) şi pregătiţi-vă de un somnic minunat: untul este parfumat cu puţin ulei esenţial de levănţică. Asta va explica relaxarea rapidă şi visele pufoase de care sper că veţi avea parte :)

Fiecare brioşă parfumată conţine cca 10 grame de cremă solidă, suficient pentru o aplicare pe întregul corp.