Un ingredient oferit de natură, din păcate destul de rar folosit în zilele noastre este argila. Cei care nu sunt străini de acest subiect ştiu deja că argila reprezintă un tratament excelent pentru curăţarea pielii (uz extern) şi a organismului (uz intern), fiind folosită încă din timpuri străvechi (Mesopotamia antică).

Argila există într-o gamă largă, în nuanţe diferite, cu scopuri diferinte, dar astăzi voi scrie puţin despre argila verde.
Utilizirea acesteia în cosmetică, sub formă de mască, oferă rezultate în cazul pielii mixte, grase şi mature, absorbind excesul de sebum şi echilibrând producerea acestuia. Este ideală şi pentru pielea afectată de acnee.

Conţine oxizi de fier, de aluminiu şi de magneziu, regenerează şi revitalizează pielea graţie proprietăţii sale de cicatrizare.
Un alt uz al acestei argile o reprezintă masca pentru scalp şi păr, cu acelaşi efect de reglare a sebumului şi absorbţie a impurităţilor.

Acestea sunt motivele pentru care am ales să folosesc argila verde în fabricarea şamponului solid regenerator şi în săpunuri, iar senzaţia de după folosire este una de catifelare, de fineţe.
Săpunurilor le împrumută culoarea aceasta verde, luminoasă, profundă datorită conţinutui generos de argilă.

Sursa foto: www.divatwist.com