Şi aşa mă gândeam frumos în weekend, cum se face că singura modalitate de a slăbi şi a te menţine suplu este să consumi un număr redus de calorii, zi de zi, asta traducându-se în general prin a mânca porţii minuscule. Vorbesc din experienţă. Cu toate că organismul a fost creat pentru cantităţi ceva mai serioase, soluţia pare să fie cea descrisă mai sus, care însă în timp relativ scurt, 2, 3 luni, devine frustrantă iar dieta eşuează cu succes şi formele revin.

Desigur, mai este şi aşa numita dietă Montignac (care este un stil de viaţă etc.), despre care unii nutriţionişti n-au auzit, în mod total ciudat! Aceasta este un pas, a fost şi pentru mine o schimbare în 2005, însă nu eşti ferit de frustrările fireşti ce apar când ţi se interzic anumite alimente – pentru tot restul vieţii.

Şi apoi… mai este şi alimentaţia crudă, raw, raw vegan mai precis, ceea ce aplic de circa 2 luni încoace cu efecte pozitive nu doar asupra rotunjimilor (care în mintea mea sunt oricum exagerate), dar şi asupra stării generale, a calităţii somnului, energiei, aspectului pielii samd.

Hrana, pe cât posibil organică, netratată termic, adică fără pic de prăjeli, fierturi, mâncăruri coapte la cuptor. Defel.
Vegană, însemnând nici un produs de origine animală, fără lactate, fără brânzeturi, ouă sau peşte.

Ne-tratând termic alimentele, acestea îşi păstrează gustul şi calităţile, senzaţia de saţietate apare la ingerearea de cantităţi mai mici şi, ce e minunat, starea de moleşeală de după masă lipseşte cu desăvârşire.
Mă trezesc fresh pe la 6, 7 dimineaţa, după 6 ore de somn, şi mă bag în culcuş pe la miezul nopţii, nu atât obosită cât conştientă că mai e nevoie şi de somn.

Prepararea mâncării nu mai poate fi numi “gătire”, ci mai degrabă joacă, inovaţie, improvizaţie :) În plus, se economiseşte timp cu prepararea, iar aragazul va scăpa de pete enervante. Pentru care oricum avem soluţii de curăţare naturale, după cum vă tot informez de ceva timp încoace :)

Vă las şi acum cu o însemnare din blogul unui prieten psiholog, ce dezvăluie unele informaţii legate de diete, obezitate, hrana de supermarket şi, la final, alegerea sa care, mă bucur să aflu, e cea inspirată şi firească:
psihologus.wordpress.com/stire-chimicalele-din-mancare-fac-dietele-inutile