Noile creaţii, “calde” – deşi le-am dat viaţă prin procesul numit “la rece”. Conţin și acestea, ca restul săpunurilor mele, uleiuri exclusiv vegetale şi arome fine. Ocazional am folosit şi unt de dafin pentru proprietăţile sale antiseptice, de hidratare. Dafinul acesta mai este util şi pielii afectate de acnee, alergică.
Le recomand cu drag celor cu pielea sensibilă, fiind foarte blânde cu dumneaei. De asemenea este ideal şi pentru bărbaţi, în timpul bărbieritului – cu pămătuf, exactamente :)

Povestea dafinului în săpun porneşte, cum poate bănuiţi, de la faimosul săpun de Alep, care a ajuns şi pe meleagurile noastre.
Unul dintre siturile de prezentare, alepposoap.com ne descrie şi interesantul proces de fabricare. Spre deosebire de aceste săpunuri de Alep, fabricate la cald, mai precis fierte ingredientele un număr mare de ore (24!), decupat și ștampilat iar mai apoi lăsat la maturat vreo 9 luni, aşa, săpunurile Naen-Soap sunt create “la rece” şi pot fi folosite după doar 4 săptămâni! Excelent.

Desigur, cu cât e lăsat la odihnit mai mult, cu atât lichidul se va evapora și săpunul va deveni mai dens și dur, deci va rezista mai mult în timpul folosirii.

Mirosul datorat uleiului de dafin nu este unul tocmai plăcut, cel puţin nu în prima săptămână, când este încă proaspăt. Acum e momentul să decidem ce vrem, un săpun din comerţ, parfumat “până la măduvă” dar puternic degresant şi cu zero avantaje reale pentru piele, ori unul manufacturat, fără ingrediente secrete care sporesc cantitatea finală în detrimentul calităţii.

Săpunelele zoo sunt făcute-n joacă. Cu grijă, dar în joacă :)
Adineauri, când profitam de lumina plăcuta şi le fotografiam de zor, am început în mintea mea o mică poveste de amor, cu purcei, pinguini şchiopi şi-un iepur rătăcit prin poieniţă. Scenariul încă nu-i pus la punct, dar jivinele cu miros de lavandă n-aşteaptă, viaţa-i scurtă :)

Restul galeriei foto se desfăşoară pe noul meu cont de Facebook, în albumul “Menagerie” (cum alfel?)